Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Грип

Производителят на "Фервекс" още не знае откъде е замърсяването с бактерия

Илияна Ангелова 2013-06-07
Грип : Производителят на "Фервекс" още не знае откъде е замърсяването с бактерия - фервекс, лекарство, медикамент, бактерия, ентерокок, аптеки, замърсяване
Всички препарати от серията, които съдържат захар, се изтеглят превантивно от пазара, макар че риск за хората практически нямало.

След като вчера Министерството на здравеопазването съобщи, че е започнало изтеглянето на всички видове "Фервекс" от пазара заради открита в един от видовете с вкус на малина бактерия ентерокок, от компанията производител „Бристол Майерс Скуиб” уточниха, че става дума за всички видове сашета, които съдържат захар (захароза) в състава си. Според съобщението, изпратено от представителите на производителя за България - A&D Pharma, в аптеките сега може да се намери само онази разновидност на препарата, която не съдържа захар. Изтеглянето е предпазна мярката и се отнася до всички налични партиди на пазара в срок на годност.

От „Бристол Майерс Скуиб” уточняват, че изтеглянето е започнало на 26 април 2013 г. първо с препарата за възрастни с вкус на малина. След това на 22 май са включени „Фервекс за възрастни” и „Фервекс за деца”. Причината е откриване на нетипично микробактериално замърсяване по време на рутинни тестове.Става дума за патогена ентерокок (Enterococcus faecium), открит по време на рутинните тестове. Той не представлява риск за здрави хора, но може да причини инфекция при някои, които са изтощени, имат заболяване или поради друга причина имунната им система не работи добре. От фирмата отбелязват още, че досега не е имало оплаквания или докладвани нежелани събития свързани с продукта. 

Към момента не е ясно кой е първоначалният източник на патогена. Компанията го свързва с общ източник на захар (захароза), която е използвана в продуктите, които се изтеглят. Тъй като точната причина за това все още не е установена, производителят все още не е предприл мерки да идентифицира доставчика. Резултати са предоставени на Националния здравен компетентен орган във Франция, откъдето тръгне сингалът. Службата там активно разглежда казуса.

От „Бристол Майерс Скуиб” обещават да предоставят допълнително актуална информация. Фирмата ще възстанови доставките във възможно най-кратки срокове, макар че засега конкретна дата не се уточнява.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg