Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Грип

Общественият транспорт не разпространява грип?

health.bg 2013-06-10
Ако човек е болен обаче, пътуването с автобус или влак влошава състоянието му.

Изследване на Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина установи, че градският транспорт не е развъдник на зарази, както се опасяват мнозина, и не увеличава риска човек да се зарази с грип.

Учените са обхванали в проучването си почти 6000 души и са установили, че по-малко от ползващите градски транспорт се разболяват, отколкото пътуващите по друг начин.

Ако човек е болен обаче, пътуването с автобус или влак влошава състоянието му.

В Лондон, където толкова много хора се придвижат с градски транспорт, нивото на заразяване не е по-високо, отколкото в другите градове и дори е по-ниско.

Резултатите противоречат на разпространеното схващане, че метрото, влаковете, рейсовете са идеално място за разпространяване на зарази. Тъй като са пълни с кашлящи и кихащи хора, мнозина си мислят, че там вирусите лесно се предават.

„Грипът се разпространява обикновено с пряк контакт. Затова вероятно децата предават заразата повече, отколкото градският транспорт”, заяви д-р Алма Адлър от екипа, цитиран от БТА.

Британското изследване е в рамките на европейски проект за наблюдаване на грипа. Учените са помолили участниците да записват дали са имали грипни симптоми и са сравнявали данните им с информация за начина им на живот. Резултатите оборват също идеята за „мъжки грип”, т.е. че мъжете боледуват по-тежко.

„Всъщност установихме, че жените по-често съобщават за грипни симптоми”, отбеляза каза д-р Адлър, като добави, че дамите обикновено са определяли състоянието си като по-тежко.

Отделно изследване миналата година стигна до извода, че пътуващите в градския транспорт са изложени на повече вируси и така имунитетът им се засилва.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg