Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Здравна политика

От печата: Болница глобена с 5 хил.лв. за лични данни на пациенти

health.bg 2013-06-18
Здравна политика : От печата: Болница глобена с 5 хил.лв. за лични данни на пациенти - Велинград, глобена болница, пациенти, неправомерна обработка на лични данни,
От болницата са обработвани данни без да имат право.

Частната болница „Здраве” във Велинград е глобена с 5000 лв. заради неправомерна обработка на лични данни на пациенти, съобщава в. „Монитор”.

Оказало се, че здравното заведение в курортния град не е било вписано в Регистъра на администраторите на лични данни. Лечебницата била санкционирана след проверка на Комисията за защита на личните данни, след като администратори от заведението няколко пъти опитвали да влизат в регистъра, без да имат право на това. От спецкомисията веднага прихванали нарушителите и нейни експерти отишли на проверка във Велинград. След като опасенията им се потвърдили, е било издадено наказателно постановление за 5000 лв., посочва всекидневникът.

Инспекторите са установили, че за 5 месеца - от септември 2011 г. до март 2012 г., са били обработени личните данни на около 3609 пациенти заедно с епикризите за лекуваните заболявания.

 „Велинградските районни магистрати потвърдиха глобата и са категорични, че тъй като става въпрос за разрешителен режим за обработване на лични данни, се предвижда наказание за този, който дръзне да го наруши”, допълва вестникът.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg