Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Здравна политика

От печата: 1 млн. лв. струват неосигурените на „Пирогов”

health.bg 2013-06-18
Здравна политика : От печата: 1 млн. лв. струват неосигурените на „Пирогов” - Пирогов, здравни вноски, неосигурени, доц. Стоян Миланов, д-р Георги Бързаков, реанимация, спешна помощ
Още 8 млн. лв. губи институтът от спешните случаи

Между 700 000 и 1 млн. лв. губи „Пирогов” всяка година от лечението на здравнонеосигурени пациенти.
Това съобщи директорът на института доц. Стоян Миланов, цитиран от в. "Преса".

Вестникът посочва, че парите се трупат като дълг на болницата и се вземат от джоба на лекарите.

В спешния институт се приемат за лечение около 1000 души годишно, които не са платили вноските си за здраве. Само за нощ в най-тежкото отделение - Централната реанимация, пристигат трима неосигурени. Лечението на един пациент струва 2000 лв. на ден, на друг - близо 60 000 лева за около месец, става ясно от публикацията.

 „Тези пари са от нашите заплати, но не можем да ги оставим да умрат”, коментира д-р Георги Бързаков от реанимацията. Той е категоричен, че държавата е тази, която трябва да мисли за неосигурените, а не лекарите.

„По-големият ни проблем са спешните пациенти, които не се приемат за лечение, а само минават през поликлиниката”, обясни директорът на „Пирогов”. Според него тези около 130 000 болни носят загуба на лечебното заведение от 8 млн. лв. на година. В момента здравното министерство плаща на института малко над 3 млн. лв. за обслужването на спешните случаи. Решението според доц. Миланов е „Пирогов” да получи статут на национален център по спешна медицина и допълнително финансиране.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg