Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Грип

Учени създадоха противогрипна ваксина под формата на лепенка

health.bg 2013-06-25
Грип : Учени създадоха противогрипна ваксина под формата на лепенка - ваксина, грип, заболяване, имунизация, настинка, вирус,
Методът е напълно безболезнен.

Учени от Министерството на здравеопазването на Япония съобщиха, че са разработили ваксина срещу грипа под формата на лепенка, предаде РИА „Новости”.

Пластирът с кръгла форма и диаметър около 1 сантиметър има около 250 микроигли, всяка от които се състои от хиалуронова киселина и пресован компонент на противогрипна ваксина.

Според учените този метод на ваксиниране е напълно безболезнен в сравнение с инжекциите, тъй като дължината на микроиглата не надхвърля 0,8 милиметра.
Досега учените са извършили клинични изпитания с 20 доброволци. Според медиците ефектът на ваксината под форма на пластир е сравним с този на инжекциите, използвани по цял свят, посочва БТА.

Приблизително в половината от случаите се отбелязва почервеняване и умерено подуване на кожата, но няма установени сериозни странични ефекти.

Медиците се надяват практическото приложение на новата ваксина да започне след 5-10 години, след като бъдат извършени допълнителни клинични изпитания.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg