Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Здравна политика

Д-р Пл. Цеков: Скъпите онколекарства да се плащат от отделен фонд

health.bg 2013-06-28
Здравна политика : Д-р Пл. Цеков: Скъпите онколекарства да се плащат от отделен фонд - д-р Пламен Цеков, рак, тумор, лекарства, здравна каса, д-р Таня Андреева, Емил Райнов
Резервът на касата е 269 млн. лева и той все още не е отварян.

Управителят на Националната здравноосигурителна каса д-р Пламен Цеков изрази мнението си пред членовете на парламентарната здравна комисия, че е добре да бъде създаден отделен фонд, който с държавни средства да финансира скъпоструващите лекарства за лечение на онкологични заболявания.
 
Той обясни на заседанието на комисията, че има преразход за тези лекарства, но допълни, че вероятно той ще бъде компенсиран със средства от здравноосигурителни вноски, които бяха събрани в повече от планираното през миналата година. В отговор на въпросна депутата от левицата Емил Райнов, д-р Пламен Цеков уточни, че резервът на касата е 269 млн. лева и той все още не е отварян, и чрез него засега няма да се плаща преразходът за онколекарства.

Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева каза пред членовете на комисията, че засега няма никаква готовност да се въведат като механизъм за плащане диагностично-свързаните групи на мястото на клиничните пътеки, съобщи БТА.
 





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg