Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Хранене и диети

Яжте по два пъти на ден, ако искате да отслабнете

health.bg 2013-07-01
Хранене и  диети  : Яжте по два пъти на ден, ако искате да отслабнете - диета, отслабване, затлъстяване, диабет, хранене,
Резултати от изследване показали, че честото хранене, дори и в малки количества, не е добре за фигурата.

Учени от Института за клинична и експериментална медицина в Прага установиха, че разпределянето на дневните калории само в две хранения е по-ефикасно за отслабване, отколкото препоръчваното досега често похапване на малки порции през деня,
съобщи БТА.

Резултатите от изследването са показаха, че хората, които се хранят често, макар и по малко, са по-склонни да напълняват. В изследването са участвали хора с диабет тип 2.
Те са били разделени на две групи. Участниците е трябвало да намалят приеманите обичайно дневни калории с 500. Полагаемата им се храна била еднаква, но едните я приемали само с две хранения, а другите - на пет или шест пъти. Режимът продължил три месеца.

Хората и от двете групи отслабнали, но по-голям резултат имало при тези, които се хранели само два пъти - с по-изобилна закуска и обяд. Те отслабнали почти два пъти повече.

Според други диетолози дори човек да не може да се откаже от вечерята, пак е важно да намали броя на храненията, защото така ще поема и по-малко калории. В такъв случай освен закуска и обяд е позволена и лека вечеря.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg