Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Наркомании

Онкоболни, лекуващи се с трева, правят сдружение

health.bg 2013-07-08
Наркомании : Онкоболни, лекуващи се с трева, правят сдружение   - медицински коноп, легализация, марихуана
„Рестарт” ще се бори за легализация на медицинския коноп

Лечебните свойства на конопа са обект на засилена дискусия в последните години. Броят на страните, в които марихуаната се разрешава за медицински цели, расте с всеки изминал ден. България обаче е все още далеч от световните тенденции и отглеждането и употребата на марихуана се наказва изключително строго. В момента законът не прави разлика между използването на канабиса за забавление и употребата му за облекчаване на симптомите на различни тежки заболявания.

Група пациенти и експерти обаче искат това да се промени и затова създават сдружение, което ще се бори за промени в нормативната рамка и разясняване на лечебните свойства на конопа, съобщава в. Новинар.

Официалното наименование на първото по рода си сдружение у нас е „Рестарт – Пациенти и експерти за медицинския коноп”. Неговите основни цели са постигането на обществено признание на лечебните качества на марихуаната, създаването на законова база за целебната употреба на конопа, защита на лицата, ползващи коноп с лечебна цел и хората, които полагат грижа за тях и подпомагане на пациентите чрез предоставяне на информация, съвети и подкрепа.

„В сдружението сме хора с различни диагнози, както и експерти, които са вещи по темата за ползите от медицинския коноп”, казва пред „Новинар” един от учредителите Васил Харалампиев. Подали сме документите за регистрация още в края на май, но съдът все още не е излязъл с решение, уточнява той. Членството в „Рестарт” не е отворено за всеки.

Част от сдружението могат да стават само лица над 18 години, които страдат от болест, която може да бъде третирана с марихуана или пък полагат грижи за такъв пациент. Членове също така могат да бъдат и специалисти, чиято експертиза може да бъде използвана от и за целите на сдружението, обяснява Васил Харалампиев. „Ние не сме престъпници, а група граждани, които си помагат чрез пушенето и приемането на марихуана. Не желаем да имаме никакви отношения с организираната престъпност, но за съжаление нямаме правото да засеем дори две семки, за да получим от тях лекарство, с което да облекчим заболяването си”, коментира Харалампиев.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg