Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Пациентски организации настояват да се премахне ДДС върху лекарствата

health.bg 2013-07-09
Институции и организации : Пациентски организации настояват да се премахне ДДС върху лекарствата - онкоболни, лекарства, ДДС, премахване
Тази социална мярка щяла да осигури 100 млн. лева за болните

Да се премахне ДДС върху лекарствата, за които плаща НЗОК, поискаха днес няколко пациентски организации на пресконференция в БТА. Техните представители настояват това да се случи още сега с актуализирането на бюджет 2013 г. Така моментално биха се освободили 100 млн. лв, с които могат да се покрият нуждите от лекарства на най-уязвимите групи – болни и пенсионери, пресметна председателят на Националната пациентска организация Станимир Хасърджиев.

По думите му не може най-бедната държава в Европа да плаща, при това най-високо ДДС на лекарствата. Хасърджиев подчерта, че бюджетана „фалирала” Гърция само за лекарства през тази година е 2 милиарда евро, а в България целият бюджет за здравеопазване е 1,5 милиарда евро, като средствата за лекарства са едва 500 млн. евро. Председателят на Федерация „Български пациентски форум” Иван Димитров допълни, че страната ни е на дъното на класацията за процент от брутния вътрешен продукт, даван за здравеопазване и спешно трябва да бъдат намерени още средства за здраве, особено за онкоболните.

Националната пациентска организация, Федерация „Български пациентски форум”, АЗОП и Националната онкологична асоциация обявиха, че днес ще внесат становището си в касата, здравното и финансовото министерства.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg