Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Безплодие

Над 145 000 са двойките с репродуктивни проблеми у нас

health.bg 10-07-2013
Безплодие : Над 145 000 са двойките с репродуктивни проблеми у нас  - инвитро, репродуктивни проблеми, асистирана репродукция
Между 360 000 и 500 000 души не са осведомени към какъв специалист трябва да се обърнат за помощ в случай на нужда.

Над 145 000 са двойките с репродуктивни проблеми у нас, показват резултатите от първото национално представително изследване на репродуктивните проблеми в страната, поръчано от фондация „Искам бебе” и сдружение „Зачатие”. Проучването е проведено от Институт за социални изследвания и МБМД, като са обхванати727 души в активна възраст между 23 и 50 години.

Приблизително 30 хиляди души са се опитали да разрешат проблема си чрез самолечение, а според четири на сто проблемът е психологически и медицинска помощ не е необходима. Проблемът е изключително сериозен, защото показва, че голяма част от хората у нас нямат представа как могат да се справят с репродуктивните си проблеми, коментира Стефка Сарафова от сдружение „Зачатие”.  По думите й страната ни е далеч от препоръките на Европейското общество за човешка репродукция и ембриология, които включват 1500 инвитро процедури на 1 млн. население. За България това би означавало 11 хил. процедури годишно, което рязко контрастира с провеждани 3800 опита на година. 




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg