Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Здравна политика

Обезщетение за пациент, ако се зарази в болница

health.bg 2013-07-11
Здравна политика : Обезщетение за пациент, ако се зарази в болница - пациент, обезщетение, заразяване в болница, лекарски грешки, спешно здравно досие, катастрофа,
Досие дава на спешния лекар кръвната група и болестите на пострадалия.

Обезщетение скоро ще се плаща на всеки пациент, който бъде заразен с някаква болест в здравно заведение. Това съобщиха от Българската асоциация за закрила на пациента.

От организацията планират да направят с помощта на Министерството на здравеопазването фонд, откъдето да идват парите за потърпевшите. „Държавата трябва да финансира проекта с 10-15 милиона лева годишно, което не би трябвало да представлява проблем”, коментираха от асоциацията, цитирани от в. „Телеграф”.

Идеята е финансово обезщетение да се изплаща на всеки, който бъде приет в болница с някакво заболяване, а в здравното заведение се зарази с друго. „Всяка година стават около 1000 лекарски грешки, за които също трябва да се плаща на пострадалия”, категорични са от организацията.

С цел спад на смъртността, но на пътя, от днес всеки може да си закупи т. нар. спешно здравно досие. Срещу 20 лева годишен абонамент то ще съхранява 13 медицински показателя на притежателя си, които ще помогнат на лекар при евентуална катастрофа да се ориентира по-бързо как да му помогне. Сред тях са кръвна група, алергии, прием на лекарства, сърдечни и други хронични заболявания и диабет.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg