Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сексуално здраве

Август е най-сексуалният месец през годината

health.bg 2013-07-16
Сексуално здраве   : Август е най-сексуалният месец през годината - секс, тестостерон, полова мощ, серотонин, допамин, щастие
Oбилните слънчеви лъчи стимулират производството на тестостерон при мъжете

Август е месецът, през който поданиците на Нейно Величество правят най-много секс, установи британско проучване.

Изследването обхванало 2000 пълнолетни граждани. Според учените този пик в сексуалността на британските двойки се дължи на факта, че обилните слънчеви лъчи стимулират производството на тестостерон при мъжете и на „хормоните на щастието” – серотонина и допамина.

Предишно изследване на австрийски специалисти от университета в Грац констатира, че мъже с повече витамин D в кръвта имат по-високи нива на тестостерон в организма. А количествата на витамин D се регулират от слънчевите лъчи и растат през летните месеци.
На второ място по полова активност за британците се оказа месец юли, а месец юни е класиран трети.

Друга причина за повишеното сладострастие през лятото са по-разголените тела през този сезон и въздействието на слънчевите дни, които карат хората да се чувстват по-щастливи и по-секси. Още повече, че възможностите за повече полови контакти
рязко скачат през ваканционния период.

Най-малко секс британците правят през зимните месеци, като най-неблагоприятен се оказва набеденият за романтичен месец февруари, когато се празнува Денят на влюбените, отбелязва още БТА.

Нивата на тестостерон в мъжкия организъм са с 33 процента по-високи през юни, отколкото през януари, установиха учени при предишни изследвания.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg