Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Млади лекари и студенти готови на протест заради рокадите в „Александровска”

health.bg 2013-07-17
Институции и организации : Млади лекари и студенти готови на протест заради рокадите в „Александровска” - Александровска, проф. Марин Маринов, медици, студенти, протест, Съвет на директорите, Сема Фаикова-Колева
Проф. Марин Маринов беше отстранен от състава на Съвета на директорите на УМБАЛ „Александровска”.

Асоциацията на студентите медици в България - София (АСМБ–София) и Асоциацията за развитие на медицинската общност (АРМО) изразиха несъгласието и възмущението си от отстраняването на декана на Медицинския факултет проф. д-р Марин Маринов от състава на Съвета на директорите на УМБАЛ „Александровска”.

На 3 юли в Министерството на здравеопазването е взето решение да се извърши подмяна в състава на Съвета на директорите на университетската болница. На мястото на проф. д-р Марин Маринов е назначена д-р Сема Фаикова-Колева от Втора САГБАЛ „Шейново”.

В позицията си, изпратена до министър д-р Таня Андреева, двете асоциации отбелязват, че деканът е гарант за развитието на академичния състав в болницата и за устойчивото протичане на учебно-преподавателския процес, осъществяван в нея с хилядите български и чуждестранни студенти, докторанти и специализанти.

Неприсъствието на декана на МФ в Съвета на директорите на „Александровска“ болница според тях е потъпкване на институцията на Медицинския университет в София и незачитане на гласа на академичната и студентската общност на учебното заведение.

„Студентите по медицина и младите лекари в МУ-София очакват от МЗ да преосмисли решението си и да възстанови деканското присъствие в Съвета на директорите на „Александровска”. При незачитане на мнението ни сме готови да преминем към ефективни протестни действия”, се казва още в позицията на организациите.

Вчера и членовете на факултетния и на деканския съвет на Медицинския факултет изразиха категоричното си несъгласие с решението на министерството.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg