Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Повече приходи и по-малко разходи отчете здравната каса през 2012 г.

Лиляна Филипова 2013-07-17
Институции и организации : Повече приходи и по-малко разходи отчете  здравната каса през 2012 г. - НЗОК, отчет 2012, разходи, приходи
Разходите излезли 98,4% от планираните

Преизпълнение в приходната част и неизпълнение на разходната, констатира отчетът за изпълнението на бюджета на НЗОК за миналата година, приет днес от правителството. Законът за бюджета на касата за 2012 г., коригиран с решения на Надзорния й съвет, включва общо приходи и трансфери в размер на 2 643,8 млн. лв. По отчет приходите и трансферите за годината са в размер на 2 682,8 млн. лв. или 101,5 на сто спрямо уточнения план по Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за периода, съобщиха от правителствената пресслужба. С приемането на отчета за бюджета се изпълни законовото задължение на управителя на НЗОК да внесе чрез министъра на здравеопазването в Министерския съвет одобрените надзора годишни отчети, които ще се разгледат и от Народното събрание.

Общо разходите и трансферите са в размер на 2 643,8 млн. лв. Размерът на разходите и трансферите по отчета възлиза на 2 600,2 млн. лв., което представлява 98,4 на сто спрямо уточнения план по Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2012 г.

На заседанието си министрите одобриха и отчета на НЗОК за 2012 г., в който бе представена подробно дейността й в изпълнение на Закона за бюджета на НЗОК и националните рамкови договори за медицинските и денталните дейности.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg