Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

И онкологията срещу политическата чистка в Александровска

Лиляна Филипова 2013-07-18
Институции и организации : И онкологията срещу политическата чистка в Александровска - онкология, Александровска, рокади, протест, Марин Маринов
В протестно писмо ръководството й подкрепи простеста срещу отстраняването на проф. Марин Маринов

И СБАЛ по онкология се обяви срещу отстраняването на проф. Марин Маринов от Съвета на директорите на Александровка болница. В писмо до парламентарната комисия по здравеопазване, здравния министър, БЛС, Академичния съвет и медиите колективът й заедно с всички водещи онкологични организации обяви, че се присъединява към протестите на Асоциацията на студентите медици-София, Асоциацията за развитие на медицинската общност, членовете на факултетния и на деканските съвети на Медицинския факултет. В последните дни те последователно заявиха възмущението си от решението на министър Таня Андреева да извади декана на Медицинския факултет проф. Маринов от борда и на мястото му да назначи д-р Сема Фаикова-Колева от „Шейново”.

„СБАЛ по онкология е едно от първите лечебни заведения, в които започнаха политическите назначения в Съвета на директорите: доц. Лилянда Еленкова-председател на борда и председател на Комисията по здравеопазване в Столична община и проф. Страшимир Каранов (изтъкнат български онколог и вицепрезидент на Балканския институт по онкология), бяха отстранени и заменени с политически приближени лица от приятелски кръгове - пише в писмото. – Доц. Петранка Троянова беше отстранена като изпълнителен директор на СБАЛО след протести на служители на болницата и пациенти. Днес тя отново е върната в Съвета на директорите, макар да е в открит конфликт на интереси.

Авторите на писмото се възмущават, че въпреки протестите им пред сградата на онкологията, дебата по въпроса в здравната комисия и срещата с шефа на софийската колегия на БЛС проф. Милан Миланов политическите назначения продължават. По думите им това е разрушителен подход както за самите лечебни заведения, така и за цялата здравна система на страната.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg