Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

От печата: Ако учат, лекарите получават бонуси

health.bg 2013-07-19
Институции и организации : От печата: Ако учат, лекарите получават бонуси - лекари, квалификация, продължаващо учение, Български лекарски съюз, БЛС
Събират им точките от семинари в електронни карти

Лекарите, които продължават да учат през целия си живот, ще получават бонуси, съобщава в. „Стандарт”.

Тези промени в продължаващото обучение се подготвят от Българския лекарски съюз.

Ученето през целия живот е изключително важно за медицинските специалисти, защото те така поддържат квалификацията си. В момента лекарите трябва да събират по 150 точки от посещение на различни семинари и конгреси за три години. От това обаче не зависи нищо и много от тях не го правят. Затова от лекарския съюз обмислят промени.

„Искаме да въведем стимули тези колеги, които събират нужните точки, а не наказания за останалите”, обясни д-р Юлиан Йорданов, заместник-председател на съсловната организация, цитиран от всекидневника.

За тази цел още през септември медиците ще получат и специални електронни карти. В тях ще се отразяват точките, които са събрали от обучение, както и имената им, специалността, местоработата.

Базата данни ще е в централен регистър на лекарския съюз, част от него ще бъде публична и за пациентите. Така те ще могат да се ориентират кой лекар къде и какво работи. Все още обаче не са ясни бонусите, които ще получават специалистите, които са събрали 150 точки за три години. В ЕС отдавна е въведена подобна практика на стимулиране и дори на санкциониране при липса на продължаващо обучение. Едни от поощрителните форми са по-високи цени на услугите, които извършват тези специалисти или пък предимство при кандидатстването им за работа, става ясно още от публикацията.

Сред санкциите е дори възможността да загубят право да практикуват за определено време. За да станат факт бонусите у нас обаче, първо ще се промени нормативната база.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg