Любопитно
Любовта към лютата храна има връзка с характера на човекаhealth.bg 2013-07-19
Оказва се, че авантюристите е по-вероятно да харесат пикантни менютаСъществува връзка между характера на човека и предпочитанията му към лютата храна, като по-изявените личности и авантюристите е по-вероятно да си падат по нея, твърди американско проучване. Екипът на Надя Бърнс от университета в Пенсилвания провел тестове със 184 участници непушачи на възраст между 18 и 45 години. 63 на сто от тях били жени. Изследователите подложили доброволците на един от най-разпространените тестове за определяне на тяхната личност и склонността им към нови преживявания. В него се оценява до каква степен участникът е привлечен от непознати и интензивни стимули, независимо от опасностите. Хората с високи оценки в теста се определят като авантюристи, като по-склонни да поемат рискове. А тези с ниски - като по-затворени в себе си и нерешителни. На участниците в експеримента бил сложен капсаицин в ястията - активното вещество Доброволците с ниски оценки в склонността да търсят нови авантюри давали най-ниските оценки на лютивите ястия. А приключенците си падали по лютото, дори и то да нараствало до трудно търпими количества.
бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |