Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Грип

Очаква ни летен вирус през август

health.bg 2013-07-22
Грип : Очаква ни летен вирус през август - лято, летен вирус, диария, повръщане, д-р Ангел Кунчев
Идва с повръщане и диария, отминава за два дни

Очакваните августовски жеги ще донесат летен грип у нас, прогнозира пред „Телеграф" главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Само добрата лична хигиена може да ни предпази от вирусите, предупреждава той.

„Общо взето, когато температурите се задържат по-високи, се увеличава и заболеваемостта. Досега лятото е хладно. Най-вероятно със затоплянето на времето през август ще има по-усложнена ситуация", посочва д-р Кунчев, като допълва, че в  момента ситуацията с летните грипове е спокойна, заболеваемостта е съвсем нормална и няма епидемиологични взривове.

1147 са случаите на грип и остри респираторни заболявания до 14 юли, сочи справката за епидемиологичната ситуация в България. Данните от първата седмица на месеца пък показват, че повалените на легло са били само 960 души.

Епиодемолозите съветват да се спазва висока лична хигиена, която може да ни предпази от летен грип. Важно е къде човек се храни, защото ентеровирусите, които са преобладаващи през лятото, се предават по фекално-орален път, което означава, че се заразяваме с тях при поглъщане. Затова ръцете ни трябва да се чисти, а храната и водата, която консумираме - безопасна.

Летните вируси при възрастните обикновено идват с повръщане и диария и отминават за ден-два, но са по-опасни за малките деца. Ако се разболеят, трябва да се потърси лекарска помощ, тъй като обезводняването при тях настъпва много бързо, съветва д-р Кунчев.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg