Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Безплодие

Фталатите са опасни за женската плодовитост

health.bg 2013-07-23
Безплодие : Фталатите са опасни за женската плодовитост - фталати, плодовитост, инвитро
Можем обаче да намалим въздействието на фталатите, като избягваме ползването на дезодоранти и козметични продукти и притоплянето на хранителни продукти в пластмасови опаковки.

Известно бе, че фталатите - химични вещества, използванипри производството на пластмаси, на парфюми и на козметика, имат вреден ефект върху плодовитостта на мъжете. Ново изследване обаче показва, че дори малки дози от тях могат да навредят и на женската плодовитост, съобщава сп. "Сианс е авнир".
Според резултатите от американско изследване, представени през юли т. г. пред конгрес на Европейското дружество по човешка репродукция и ембриология, фталатите имат вреден ефект върху плодовитостта на жените, подложили се на инвитро оплождане. 

Учените определили въздействието на веществата, като проучили наличието им в проби урина от 231 подложили се на инвитро оплождане жени. За целта изследвали също различни маркери за реакция към инвитро оплождане, като например броя на успешните имплантации. Данните показали, че 95 на сто от пробите съдържат фталати и че рискът от неуспешна имплантация нараства с увеличаване на тези вещества в урината. 

Д-р Айрин Сутър от Масачузетската обща болница все пак е на мнение, че на базата на резултатите от изследването е трудно да се направят обобщени изводи за цялото население, тъй като в случая става въпрос за жени, подложили се на инвитро оплождане. Можем обаче да намалим въздействието на фталатите, като избягваме ползването на дезодоранти и козметични продукти и притоплянето на хранителни продукти в пластмасови опаковки. 

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg