Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сексуално здраве

Стресът и умората карат мъжете да се отказват от секса

health.bg 2013-07-23
Сексуално здраве   : Стресът и умората карат мъжете да се отказват от секса - стрес, умора, секс
Около 16% от представителите на силния пол имат сексуални желания един път в месеца или по-рядко

Съвременните мъже все по-малко се интересуват от секса, съобщава БТА, като се позовава на австралийския "Сидни морнинг хералд". Данните показват, че всеки шести мъж е споходен от желание за секс само по един път на месец. Причината трябва да се търси в силната умора и стреса. 

Австралийските учени са наблюдавали 300 мъже в продължение на година. Почти 50% от участниците в изследването са признали, че имат сексуални желания всеки ден. При една четвърт подобно желание за секс се появява 2-3 пъти на седмица, а при 16% - един път на месец или по-рядко. Като цяло във всяка шеста двойка желанието за секс е по-голямо при жената. 46% от мъжете, които през последната половин година са загубили интерес към секса, са се оплаквали от умора и стрес. 

При жените намаленото либидо е било свързано предимно с умората, раждането на дете и намаляването на нивото на естрогена заради кърменето или менопаузата. Когато сексуалното желание на мъжете намалява, те изпитват срам. А жените с високо либидо се чувстват пренебрегнати и нежелани. 
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg