Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Здравна политика

От печата: Помощ и с SMS-и от спешния телефон 112

health.bg 2013-07-29
Здравна политика : От печата: Помощ и с SMS-и от спешния телефон 112 - помощ, телефон 112, есемес, хора с увреждания
Такава поправка в закона за единния номер са внесли депутати от БСП.

Парламентът отново ще дебатира дали помощ на тел. 112 ще може да се търси и с есемес, съобщава в. „24 часа”.

Съобщения да се приемат още от 1 януари 2014 г., гласят поправки в Закона за националната система за спешни повиквания с единен европейски номер. Те са внесени от инициатора на такава промяна и в миналото Народното събрание - Захари Георгиев от БСП, този път подкрепен и от колегата си от Коалиция за България Христо Монов.

Тогава законът мина на първо четене, но до второ не се стигна. Хората с увреждания на слуха и говора сега не могат да ползват спешния телефон, мотивират промяната двамата депутати. Има и редица случаи на пострадали, които временно са загубили възможност да говорят вследствие на изживения шок - те няма как да се обадят на 112.

„Освен това в някои случаи, когато е застрашен животът на граждани, е неблагоразумно да се водят телефонни разговори”, убедени са вносителите.

За да се разшири обсегът на спасяваните чрез 112 хора в нужда чрез въвеждането на новата услуга, институцията ще получи допълнително финансиране от 300 000 лв. на година, допълва изданието.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg