Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Хранене и диети

Партията на Зелените в Германия предлага ден без месо

health.bg 2013-08-15
Хранене и  диети  : Партията на Зелените в Германия предлага ден без месо  - вегетарианство, хранене, диететика, протеини
Мръвката е полезна, но сдружение по хранене препоръчва консумацията му да се ограничи до 300-600 г седмично.

Дебат около ползата от вегетарианството се разгоря в Германия. Поводът бе предложението на партията на Зелените да се въведе един вегетариански ден (Veggie Day) в седмицата във всички столове и служебни заведения за хранене. Това би задължило милиони трудещи се да се хранят в този ден безмесно. Месото само по себе си не е нездравословна храна, трябва обаче да се внимава с количествата, които се консумират, коментираха експерти от Германското сдружение по хранене. „Няма храна, която сама по себе си да е нездравословна или която човек не бива да яде. Месото е важен източник на полезни вещества”, коментира говорителката на диетолозите в Германия Антие Гал. 

По думите й животинските протеини се усвояват от организма по-пълноценно в сравнение с растителните. Месото е важен източник на протеини, витамин А, B1 и B12, желязо и цинк. Затова Германското сдружение по хранене не апелира към хората да се придържат към строго вегетарианско меню. Допълват обаче, че един ден без месо е напълно в реда на нещата.

Ключово за пълноценното хранене е в количеството мръвка, което слагаме на масата. Прекаляването с месото може обаче да повиши нивата на лошия холестерол, на пурините и наситените мастни киселини. Затова Германското сдружение по хранене препоръчва консумацията му да се ограничи до 300-600 г седмично.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg