Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

100 нови болници изникнали за 10 години

health.bg 2013-08-27
Институции и организации : 100 нови болници изникнали за 10 години - нови болници, 100, 10 години, критерии, разрешителни, министър Таня Андреева
Раздавани са разрешителни без ясни правила и критерии, смята министър Таня Андреева

Около 100 нови лечебни заведения са се появили у нас за последните 10 години. Това означава, че са раздавани разрешителни и регистрация без ясни критерии, къде трябва да има такива, заяви в Троян здравният министър Таня Андреева, цитирана от в. Телеграф. Фактът е, че касата не може да поеме всички и точно това налага въвеждане на правила независимо от собствеността - частни, държавни или общински, коментира още Андреева.

Тя допълва, че по-голямата част от болниците са с тежки задължения, които през последните 4 години са нараснали три пъти. Предстои да се утвърди списък с лечебните заведения, които ще ползват допълнителна финансова помощ от държавата. От следващата година ще се увеличат с 10% заплатите в Спешната помощ и при наличие на средства още от тази година и в психиатричната помощ, допълва министърът.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg