Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

От печата: Двойни проверки за болниците

health.bg 2013-09-02
Институции и организации : От печата: Двойни проверки за болниците - болница, проверки, НЗОК, здравна каса, ДАНС, одит, д-р Румяна Тодорова
Ще се следи не само за финансови и документални нарушения, но и за качеството на лечение.

Двойни проверки очакват болниците съвсем скоро. В момента здравната каса и агенция „Медицински одит” подготвят графика за инспекциите, съобщава в. „Стандарт”. Те ще следят не само за финансови и документални нарушения, но и за качеството на лечение.

Идеята за съвместните проверки на медицинската ДАНС и на НЗОК беше на директора на касата д-р Румяна Тодорова. Повод е преразходът на пари за болниците. В края на годината се очертава разходите на клиниките да са над 360 млн. лв., става ясно още от публикацията.

Дори с отблокирането на резерва на касата от 269 млн. лв. се появява недостиг от 108 млн. лв. Затова касата поиска проверка на болниците. Целта е да се установи защо някои клиники имат преразход, а други не. Както и дали правилно се отпускат онколекарства.

Извън съвместните проверки с касата медицинската ДАНС има и планов график за инспекции. За втората половина на годината в него са включени 13 болници от София, Дупница, Хасково, Пловдив, Благоевград и Перник. Те ще се проверяват най-вече за спазването на правилата по анестезиология и интензивни грижи.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg