Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Очни проблеми

Безплатни очни прегледи за ученици организират в Токуда

health.bg 2013-09-03
Очни проблеми : Безплатни очни прегледи за ученици организират в Токуда  - очни прегледи, ученици, Токуда Болница, д-р Топов
Преди началото на учебната година японската болница осигурява безплатна профилактика на очните заболявания без направление

Безплатна профилактика на всички видове очни проблеми ще се проведе на 5 септември в „Токуда Болница София”. Прегледите са насочени към всички ученици на възраст от 7 до 18 г. с или без установени очни заболявания. В инициативата са включени консултация със специалист-офталмолог, тестове за установяване на късогледство и астигматизъм, мързеливо око, изследване на цветоусещане, зрителна острота, оглед на очните дъна и измерване на вътреочното налягане.

„Препоръчително е профилактика за установяване на проблеми с очите да се прави най-малко веднъж годишно, а при фамилна обремененост и наличие на заболявания като диабети по-често” – алармира д-р Алек Топов, началник на отделението по Офталмология на МБАЛ „Токуда Болница София”. Според специалиста регулярните прегледи са особено важни при децата и учениците, където натоварването на очите е голямо и зрението има значение за по-добро представяне в училище и по-добри възможности за физическо и интелектуално развитие.

Всички родители, които желаят да прегледат своите деца в ученическа възраст, както и всички по-големи ученици, които сами проявяват отговорност към зрението си, могат да го направят на 05 септември от 09.00 до 14.00 часа на първи етаж в Многопрофилния детски център на болницата. Изисква се предварително записване на тел. 02/403 4000 и 02/403 4911, подчертават от лечебното заведение. За прегледите не са необходими направления. При вече установени заболявания, е необходимо пациентите да носят със себе си наличната медицинска документация.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg