Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Здравна политика

Лекарите срещу скок на праговете в здравеопазването

health.bg 2013-09-04
Здравна политика : Лекарите срещу скок на праговете в здравеопазването - д-р Димитър Димитров, здравеопазване, прагове, синдикати, болници
В момента приходите на болниците са дори по-малко от миналата година

Не сме съгласни минималните осигурителни прагове в здравеопазването да се вдигат. Това заяви д-р Димитър Димитров, председател на Асоциацията на работодателите в здравеопазването, цитиран от в. „Стандарт”.

В асоциацията членуват директорите на едни от най-големите болници в страната. Повод за реакцията на д-р Димитров стана предложението на синдикатите минималните прагове в бранша да се вдигнат с 13%. Окончателно решение обаче още няма. Без увеличение поне с 5% на клиничните пътеки ръст на праговете не може да има, категоричен е той.

В момента приходите на болниците са дори по-малко от миналата година заради преминаването на интензивните грижи към касата. Ако минималните прагове в бранша се вдигнат, то ще е за сметка на заплатите на работещите, заявяват специалисти.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg