Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Здравна политика

Подписването на Национален рамков договор c касата пак е под въпрос

health.bg 2013-09-05
Здравна политика : Подписването на Национален рамков договор c касата пак е под въпрос - здравна каса, НЗОК, Български лекарски съюз, НРД, преговори, здравно осигуряване
Българският лекарски съюз иска повече пари за клинични пътеки

Българският лекарски съюз може да не подпише национален рамков договор със здравната каса и за 2014 г, ако в проекта няма никакви съществени промени.

Това заявява пред в. „Преса” председателят на съсловната организация д-р Цветан Райчинов. Преди месец той беше оптимист, но сега вече е загубил надежда, че в здравния сектор ще се реализират съществени реформи, посочва всекидневникът.

„Ако няма в проекта за договор нещо полезно за пациентите и за лекарите, какъв е смисълът да го подписваме”, твърди д-р Райчинов. По-добре да си караме по тези правила.

За тази година обаче БЛС също няма рамков договор с касата и това затруднява финансирането на някои нови дейности, тъй като в такъв случай действат правилата от старото споразумение.

Лекарският съюз очаква в рамковия договор да има по-високи цени на някои клинични пътеки.

На 13 септември съсловната организация ще се срещне с ръководството на НЗОК, за да научат с какъв ресурс ще разполага здравната каса догодина и какви са намеренията за разпределянето му. В момента около 2 млн. души, които си плащат здравните осигуровки, издържат 2/3 от цялото здравеопазване. БЛС настоява държавата да изпълни ангажиментите си и да плаща здравните вноски на осигурените от нея лица в пълен размер. Само за децата трябвало да се доплащат годишно още 330 млн. лв., за да се покрият разходите по лечението им, твърди д-р Райчинов.

Като се прибавят и другите групи осигурени, сумата стига 500 млн. лв., които не влизат в здравната система, посочва вестникът.

Вноските за здраве за около 4 млн. души в момента се поемат от държавата. Д-р Райчинов смята, че държавните служители, военни и полицаи могат да си плащат част от осигуровката, както всички останали работещи. Той обаче е песимист, че управляващите ще пристъпят към такова решение на въпроса.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg