Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Медици искат да строят модерен университет

health.bg 2013-09-10
Институции и организации : Медици искат да строят модерен университет - проф. Ваньо Митев, Александровска, модерен университет, МУ-София
Планът предвижда новата сграда да има атриум, аула с над 800 места, множество учебни зали

Медицинският университет в София иска да строи най-модерния у нас университетски комплекс. Той ще се намира на територията на Александровска болница, съобщи ректорът на висшето училище проф. Ваньо Митев, цитиран от в. „Преса”.

Проблемът е, че теренът е на екоминистерството и върху него се намира единствената в България инсталация за изгаряне на опасни болнични отпадъци. В близост има и сграда, известна като стол номер осем. Амбицията на медицинския университет е да я срути и да издигне супермодерен кампус.

Планът предвижда новата сграда да има атриум, аула с над 800 места, множество учебни зали, кабинети и лаборатории, става ясно още от публикацията. Комплексът ще има и зона за почивка, където бъдещите медици ще могат да плуват, да ползват фитнес и СПА. Засега ректорът има идеен проект, изработен от архитектурно бюро. Проф. Митев напомня, че строеж от подобен мащаб няма как да мине без обществена поръчка. Той допълва, че няма проблем архитектурни и строителни фирми да кандидатстват заедно.

 „Готови сме да налеем 25 млн. лв. в строежа”, заявява проф. Митев. Строителството ще започне веднага щом се уреди проблемът със собствеността на земята. Съдействие е обещала министър Анелия Клисарова.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg