Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Кожни проблеми

Замразените клетки на кожата държат ключа към вечната младост

health.bg 2013-09-10
Кожни проблеми : Замразените клетки на кожата държат ключа към вечната младост - клетки, кожа, стареене,
Клетките претърпяват 1,8 милиона ДНК мутации с всяка секунда

Френската геномна фирма Sceil разработи метод, при който е възможно замразяването на клетките на кожата в младежки вид, за да не застаряват, което да позволи да бъдат използвани в по-късен етап от живота ни.

Услугата бе лансирана преди два месеца в САЩ, Швейцария, Дубай и Сингапур, а от началото на тази седмица се предлага и във Великобритания. Тя няма да бъде по джоба на всекиго, тъй като цената й е 38 400 британски лири. Но това няма да попречи на знаменитости на и богаташи да заложат на нея, отбелязва БТА.

При козметичната процедура се вземат клетки от кожата и кръвни проби, които спират своето стареене в момента на замразяването им при минус 180 градуса по Целзий. Те ще могат да бъдат копирани години по-късно, след като бъдат изтеглени от специализираните банки за тъкани в Сингапур, Дубай и Швейцария.

Кожните клетки могат да бъдат складирани за десетилетия напред, докато бъдат открити нови регенеративни техники и методи за удължаване на живота. Тогава надхитрилите старостта ще могат да се сдобият със свежи физиономии, благодарение на „замразената” си младост.

Според учените човешките клетки стареят доста бързо - те претърпяват 1,8 милиона ДНК мутации с всяка изминала секунда.

По думите на Андре Шулика, основател на компанията-майка на фирмата Sceil - Cellestis, новата услуга е предназначена за хора, „които могат да си купят всичко, но не могат да се преборят със стареенето”.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg