Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сексуално здраве

Оргазмът при фригидните жени е възможен

Д-р Тодор Еров 2013-09-10
Сексуално здраве   : Оргазмът при фригидните жени е възможен - фригидност, Д-р Тодор Еров, аноргазмия, сексуално желание, оргазъм, секс
Фригидността е сексуално нарушение, което често се бърка с аноргазмията

Фригидността е понятие – понякога много стряскащо и често неправилно тълкувано.

Терминът „фригидна” обикновено се използва за жена, която не достига оргазъм, но има сексуално желание и изпитва приятни усещания по време на секс. Това схващане обаче не отговаря на истината – тази жена не е фригидна, а страда от аноргазмия.

Терминът фригидност произлиза от латинското „frigiditas”, което значи студен, в случая безразличен към секса. Фригидната жена не се интересува от секс и не изпитва нужда от сексуални ласки. Възможно е такива жени да получат оргазъм, но прекалено слаб и краткотраен.

Съществуват два вида фригидност. Първична – жената никога не е имала сексуално желание. Вторична – изпитвала е потребност, но с времето е загубила влечение към секса. Причини за това могат да бъдат различни заболявания като захарен диабет, проблеми със щитовидната жлеза, неврологични увреждания от инфекции на мозъка, различни видове психични отклонения, прием на определени лекарства за продължителен период, употреба на траквиланти, наркотици.

Полово студени жени са тези, които не могат да бъдат събудени сексуално. Те нямат нужда от мъжки ласки, както и от полово сношение, дори когато са с любим мъж, от когото обичат да бъдат обгрижвани. За тях половият контакт може да се превърне в психическо и физическо страдание. Затова при желание от страна на партньора, те го отблъскват и избягват.

Външният вид в никакъв случай не издава наличието на фригидност и полово студените жени не са задължително неприветливи или необщителни. Такива жени могат да бъдат много лъчезарни, физически привлекателни и добри домакини.

Понякога мъжът има склонност да използва неправилно този термин относно своята сексуална партньорка, а в действителност самият той не е съумял да събуди нейната сексуална чувственост. Честа причина може да бъде неправилно полово възпитание. Има девойки, които могат да останат цял живот със своите романтично-платонични фантазии, без да се интересуват сериозно от еротичното и от секса.

Фригидността е едно от най-трудните за лечение сексуални нарушения. Може да се приложи психотерапевтично лечение с участие и на двамата партньори, което изисква продължителност и постоянност. Ако има органично заболяване – задължително е насочване към съответния медицински специалист. Възможно е и включването на методи от нетрадиционната медицина – акупунктура, хомеопатия и др., които подпомагат лечението.

*Д-р Тодор Еров е общопрактикуващ лекар от София, който се занимава със сексопатология! Въпросите си към него можете да зададете във CredoWeb





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg