Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Здравна политика

От печата: Пишат закон за пациента

health.bg 2013-09-17
Здравна политика : От печата: Пишат закон за пациента - д-р Таня Андреева, БЛС, Национална здравна стратегия, закон, пациент
БЛС скочи срещу проекта за Национална здравна стратегия

Написването на Закон за правата на пациента е залегнало в програмата на здравното министерство за следващата година, информира в. Труд. Предвидено е това да стане през 2014 г., тъй като в момента приоритетно се работи по бюджета за догодина, по Националната карта на спешната помощ у нас и по медицинските стандарти, обясни здравният министър д-р Таня Андреева. Неотдавна шефката на здравната комисия д-р Нигяр Джафер посочи, че трябва да се обмисли дали да се пише нов закон, или да се подобрят настоящите разпоредби в различните закони по проблема.

Междувременно Българският лекарски съюз (БЛС) реагира остро срещу изготвената от МЗ Национална здравна стратегия без участието на съсловната организация. „БЛС има подписан меморандум за общи принципи и действия в здравеопазването с БСП и ДПС, който гласи, че в първите шест месеца от началото на мандата съвместно с лекарския съюз ще се разработи и приеме Национална здравна стратегия за периода 2014-2020 г.", пише в становището. И продължава: „В такъв аспект изготвянето на документа без участието на БЛС представлява грубо незачитане на договорености". „Стратегията е поставена на обществено обсъждане, чакаме предложенията на БЛС", казаха от M3.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg