Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Здравна политика

Сдружението на частните болници иска промяна във финансирането на спешната помощ

health.bg 2013-09-23
Здравна политика : Сдружението на частните болници иска промяна във финансирането на спешната помощ - Национално сдружение на частните болници, д-р Явор Дренски, здравна каса, спешна помощ, финансиране
Настоява и за равнопоставеност на болниците, независимо от тяхната собственост

Националното сдружение на частните болници (НСЧБ) настоява за промяна в начина на финансиране, реално остойностяване и равнопоставеност на болниците, независимо от тяхната собственост. Това каза в Пловдив председателят на сдружението д-р Явор Дренски, цитиран от БТА.

По думите му частните болници осъществяват спешна помощ, но здравната каса реинбурсира само част от дейностите при тези случаи. Спешният случай може да бъде много скъп, а тази специфика на отделните случаи не се отчита от касата, каза д-р Дренски и допълни, че се плаща стандартна пътека, без значение дали случаят е спешен, с усложнения или с придружаващи заболявания.

По думите му, преминавайки към касата, се появява възможност и за частните болници да могат да работят в тази сфера. Прекрасен пример са интензивните грижи, които от тази година се финансират, допълни председателят на НСЧБ.
 
Стандартите и финансирането, особено на спешната помощ, трябва да са еднакви за всички, коментира Красимир Мурджев - народен представител от „Коалиция за България” и член на ресорната комисия в парламента. По думите му по принцип спешната помощ е приоритет на държавата, но „трябва да бъде разгледан въпросът по отношение на това къде може да бъде закаран най-близко пациентът и ако това е частно лечебно заведение, то също трябва да има възможност да обслужва такива случаи”. Всичко е въпрос на разценки, нека да видим с какъв бюджет ще разполагат НЗОК и Министерството на здравеопазването, допълни Красимир Мурджев.

В Пловдив се състоя кръгла маса на тема „Предизвикателствата пред здравеопазването в България - ролята на частните болници”. Тя беше организирана от Националното сдружение на частните болници.
 





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg