Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Кожни проблеми

Татуировките могат да предизвикат рак

health.bg 2013-09-23
Кожни проблеми : Татуировките могат да предизвикат рак - татуировка, рак, карцином, кобалт, токсини, живак,
Някои мастила съдържат кобалт и живак, които са доказани канцерогени.

Мастилата, с които се правят татуировките, не подлежат на никаква регулация. Някои от тях съдържат опасни токсини, които се натрупват в големите органи и могат да предизвикат рак, предупреждава в. „Сънди таймс”.

Наночастиците, инжектирани под кожата при татуировките, се абсорбират от кръвта. Те се натрупват в бъбреците и далака, като пречат на организма да филтрира нечистотиите. Британското здравно министерство предупреждава, че някои мастила съдържат кобалт и живак, които са доказани канцерогени.

Дезмънд Тобин, директор на Кожния център към Брадфордския университет, призовава спешно да бъде наложена здравна регулация върху мастилата за татуиране в Европа.
Особено опасни са червените краски в татуировките, които съдържат живак, сините и зелените, които пък са богати на кобалт.

Изследване на екипа на проф. Йорген Серуп от университета в Копенхаген е установило, че канцерогенни съставки се съдържат в 13 от 21 най-използвани мастила за татуировки в Европа.  Професорът настоява клиентите, преди да бъдат татуирани, да
бъдат предупреждавани писмено за съществуващите рискове.

„Милиони европейци се татуират с химически субстанции с неясен произход”, твърди датският специалист, цитиран от БТА.

Един от най-често използваните химикали в черния туш за татуировки, бензопиренът, е известен с това, че е мощен канцероген и предизвиква рак на кожата при опитни животни.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg