Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Здравна политика

В Сливен пак обучават медицински сестри

health.bg 2013-09-24
Здравна политика : В Сливен пак обучават медицински сестри - обучение, медсестри, Сливен, акушерки
Медицинското училище в града беше закрито преди 6 години

40 студентки в специалностите медицинска сестра и акушерка започнаха обучение в новооткрития медицински колеж в Сливен. Той е към Медицинския университет във Варна, информира в. „Труд”.

Част от обучението ще преминава по модерен начин - студентките ще слушат лекциите на преподавателите си от Варна чрез онлайн видеоконферентна връзка.

В Сливен съществуваше медицинско училище за сестри и лаборанти, но то бе закрито преди 6 години. Сегашното му възобновяване стана по инициатива на депутатката от ГЕРБ Десислава Танева, университета във Варна, бившата и настоящата управа на общината, посочва всекидневникът.

През следващите години ще бъдат приемани още по 40 студентки. Кризата за медицински сестри и акушерки в Сливен започна преди няколко години, когато заради по-добро заплащане много от тях отидоха на работа в чужбина.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg