Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Здравна политика

Университетската болница в Стара Загора е пред фалит

health.bg 2013-09-25
Здравна политика : Университетската болница в Стара Загора е пред фалит -  болница „Проф. д-р Стоян Киркович”, Стара Загора, фалит, д-р Таня Андреева, просрочени задължения
До месец подготвят оздравителен план

Около 17 млн. лв. са към момента просрочените задължения на Университетската болница „Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора. Тези задължения надхвърлят балансовата стойност на дружеството, която е 14 млн. лв. Това стана ясно при посещението на здравният министър д-р Таня Андреева в Стара Загора. Тя се срещна с ръководството на лечебното заведение и с главния му счетоводител, информира в. „Дума”.

На практика дружеството е декапитализирано, но „това, разбира се, не означава, че ние ще я закрием и ще оставим Стара Загора и шест други области, в които тази болница обслужва пациенти”, каза министър Андреева. Тя допълни, че лечебното заведение е символ на абсурда в страната.

„Истина е, че аз съм не само притеснена, а съм и много ядосана, защото предишното управление си позволиха да закрият над 15 лечебни заведения. Но да допуснеш структуроопределяща болница за шест области да фалира - това минава всякакви граници на разумното. Очевидно тежката артилерия оставя след себе си пустиня, а не здравеопазване”, коментира д-р Андреева, след като се запозна подробно със ситуацията в Стара Загора.

До месец ръководството на болницата, синдикатите и представители на Инспекцията по труда ще подготвят оздравителен план на държавното дружество. Планът ще включва драстични и непопулярни мерки и структурни промени. До Нова година ще бъде свикано ново общо събрание на здравното заведение, става ясно още от публикацията.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg