Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Здравна политика

От печата: ВМА ще получи пари след като се реформира

health.bg 2013-09-26
Здравна политика : От печата: ВМА ще получи пари след като се реформира - Военномедицинска академия, ВМА, дългове, актуализация на бюджета
Дълговете на болницата възлизат на 57 млн. лв.

Бурна дискусия за дълговете на Военномедицинската академия (ВМА) е имало на вчерашното заседание на правителството, съобщава в. „Преса”. На него министрите са отпуснали 260 млн. лв. от актуализацията на бюджета за различни неотложни плащания, но нито лев за болницата, която трябва да се разплати на своите доставчици.

Министърът на отбраната Ангел Найденов попитал защо за ВМА няма пари и нажежил атмосферата в заседателната зала. Финансовият министър Петър Чобанов му отвърнал, че лечебното заведение трябва да премине през оздравителна програма и да намали разходите. Едва тогава ще получи финансова инжекция от хазната.

Болницата, която е на подчинение на МО, е натрупала 57 млн. лв. дългове с изтекъл срок на плащане, фактурите са основно към фирми доставчици на лекарства и на консумативи. Нещо повече - шефът на академията генерал-майор проф. Стоян Тонев бе получил обещание, че кабинетът ще отпусне 24 млн. лв., но уви, тава не се случи.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg