Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

От печата: По-малко средства за болниците

health.bg 2013-09-27
Институции и организации : От печата: По-малко средства за болниците - болници, финансиране, здравна каса, д-р Таня Андреева, протести, лекари
Лекарите готови за протести

Болниците ще получават от здравната каса 60-70% от изработеното през четвъртото тримесечие. Това информира в. „Капитал Daily”, като цитира изказване на министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева пред парламентарната здравна комисия.

Д-р Андреева изтъкна като причина дефицита от 130 млн. лв. по бюджета на здравната каса. На последното си заседание надзорният съвет освободи оперативния резерв от 270 млн. лв. за плащане на извършена дейност. По принцип за болнична дейност в бюджета на касата са предвидени 1,189 млрд. лв., което означава, че заедно с резерва тези пари няма да са достатъчни за медицински услуги в клиниките, посочва изданието.

В отговор председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов обяви, че те са предупреждавали отдавна за недостатъчните средства за клиниките и че през ноември лекарите ще бъдат на улицата.

Към края на август тази година дълговете на държавните болници са за 326 млн. лв., като от тях 65 млн. лв. са просрочени. Заедно със задълженията на ведомствените болници сумата нараства до над половин милиард лева.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg