Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Ендокринология

Сп. „Българска медицина” получи световен индекс за научно съдържание

health.bg 2013-09-27
Ендокринология : Сп. „Българска медицина” получи световен индекс за научно съдържание - Българска медицина, проф. Филип Куманов, БАНИ,
То излиза в 4 книжки годишно на български и английски език от 2011 г.

След продължителна оценка по различни критерии за включване в Index Copernicus International Journals Master List списание „Българска медицина” получи висок индекс (ICV) на Thomson Reuters по отношение на научното си съдържание и библиографските показатели.

Сп. „Българска медицина” с главен редактор акад. проф. д-р Филип Куманов се издава от Научния център по медицина на Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ). То излиза в 4 книжки годишно на български и английски език от 2011 г. насам. Изданието има български и международен редакционен съвет, в който участва и нобеловият лауреат за медицина от 1997 г. Стенли Прузинър от САЩ. Открояват се и имената на Андрю Майлс (Лондон, Великобритания), Ашок Агарвал и Хуан Месич (САЩ), Гюнтер Стала (Мюнхен, Германия), Кенет Уилиам Фулфорд (Оксфорд, Великобритания), Самуел Рефетоф (Чикаго, САЩ).

Материалите на всеки нов брой се качват на сайта на БАНИ: www.basa.bg.

Списанието представя обзори по актуални въпроси, оригинални проучвания и случаи от практиката. През тази година медицинската общност у нас и в чужбина се запозна с обзорите за молекулярното лечение на рака, за съвременната диагностика и терапия при вторични злокачествени заболявания на гръбначния стълб, за болестта на Wilson и др. Нов подход при морфологична диагностика на гастроинтестинални тумори и др. Сред оригиналните материали бяха засегнати темите за съвременните подходи за изследване качеството на живот при пациенти с редки болести, за оперативното лечение при метастатични гръбначни заболявания, бяха представени резултатите от теста на „Esnault” след прилагане на специални упражнения и др.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg