Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Здравна политика

По-малко средства в здравеопазването догодина

health.bg 2013-10-10
Здравна политика : По-малко средства в здравеопазването догодина - МЗ, здравеопазване, бюджет, спешна помощ, осигуряване
Бюджетът на МЗ щял да бъде намален с 15-20 млн.лв.

Властта се готви да санкционира здравната система за неефективността й, като намали парите на здравното министерство с 5-6%, информира в. „Труд”, цитирайки депутати от управляващите.

„Това означава свиване с 15-20 млн. лв.”, посочва всекидневникът.

Причината била, че според направени анализи за последните 15 години бюджетът на системата е увеличен два-три пъти, но качеството на здравните услуги в страната изобщо не се е повишило в същата степен.

Според финансисти орязването на бюджета щяло да засегне главно администрацията в министерството и нямало да се отрази върху здравните услуги за гражданите.

Специално средствата за спешна помощ ще се увеличат от 80 млн. лв. на поне 100 млн. лв., колкото държавата отделя за подслушване. Повече пари ще има и за психиатриите.
Намаляването на бюджета се прави и заради готвеното връщане на втория стълб в осигуряването, става ясно още от публикацията.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg