Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Здравна политика

От 2014 г. се въвежда втори стълб на здравното осигуряване

health.bg 2013-10-10
Здравна политика : От 2014 г. се въвежда втори стълб на здравното осигуряване - частни фондове, здравно осигуряване, НЗОК, д-р Таня Андреева,
Той ще работи с поне 2% от ресурса на здравната каса, съобщи министър Андреева

Вторият стълб на здравно осигуряване ще бъде въведен до лятото или най-късно до есента на следващата година.

Това съобщи пред журналисти министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева.

„Вторият стълб на здравното осигуряване ще работи с поне 2% от ресурса на здравната каса. В момента обсъждаме различни варианти, но като че ли към този ще се върви - здравната каса да бъде в ролята на надзор и на доплащащ дейността, но основно договорите с лечебните заведения ще бъдат сключвани с осигурителните фондове”, посочи министър Андреева.

Според нея по този начин ще се завишат критериите за това в кои лечебни заведения ще се сключват договори за работа, като същевременно се защитят и правата на здравноосигурените.

 „Никой няма да си позволи парите на хората да отидат по дяволите. Това вече се случи с едни 1,4 млрд. лева. Аз продължавам да твърдя, че ако тези пари бяха влезли в системата, днес болниците нямаше да са в това състояние и вторият стълб можеше да бъде реализиран много по-рано като превенция на това, което за съжаление в момента се случва - фалити на важни болници”, каза още здравният министър.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg