Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Здравна политика

От печата: ВМА плаши да спре приема на цивилни пациенти

health.bg 2013-10-11
Здравна политика : От печата: ВМА плаши да спре приема на цивилни пациенти - Военномедицинска академия, София, дългове, избор на екип, ген. Стоян Тонев,
Въвеждат се спешни мерки за намаляване на дълговете

Военномедицинската академия може да спре приема на цивилни пациенти заради големите дългове на болницата, заявява началникът й ген. Стоян Тонев, цитиран от в. „Дума”.

Като спешна мярка за намаляване на дълговете от следващия месец ВМА ще въведе такса „избор на екип” за пациентите си. Това означава, че от 1 ноември за екип ще се плаща до 900 лева, ще се таксуват и екстри като самостоятелна стая.

„Закриваме структурите за цивилни. Те ще се лекуват в другите болници, нашата държава пак ще даде тези пари, но за лечение при по-лоши условия”, коментира ген. Тонев.

Според него най-елементарното е да спрат да вземат тежко болните от другите болници, и изтъква, че има пациенти, които струват 200 000 лв. на месец.

Здравният министър д-р Таня Андреева изрази надежда, че шефът на ВМА ще прояви мъдрост и няма да затвори болницата за цивилни пациенти. Основната причина за фалит на болницата, по думите й, са тежките дългове на лечебното заведение от порядъка на 1 млрд. лв. през последните години и липсата на контрол през последните 4 години, допълва изданието.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg