Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Депутати ограничават паралелния износ на лекарства

health.bg 2013-10-14
Институции и организации : Депутати ограничават паралелния износ на лекарства - лекарства, паралелен внос, ИАЛ
Според подготвяни промени се допуска директорът на ИАЛ да откаже паралелен внос

Производителите и търговците на лекарства ще могат да правят паралелен износ, но при определени в закона правила. Промените в закона за лекарствата в хуманната медицина, с които се определя по какъв ред да се прави паралелният износ, вече минаха на първо четене в здравната комисия в парламента, информира в. „Сега”.

При паралелния износ лекарствата първо се внасят в страната, а след това се купуват от други търговци, които ги изнасят обратно в чужбина. Така може да се получи дефицит на някои лекарства заради ниските цени, на които се продават в България, смятат вносителите.

Според предложените промени паралелният износ на лекарства с рецепта може да става след уведомление до агенцията по лекарствата за всеки конкретен случай. Допуска се директорът на ИАЛ да откаже паралелен внос.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg