Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Американската армия даде високи отличия на наши медици от ВМА

CredoWeb 2013-10-14
Институции и организации : Американската армия даде високи отличия на наши медици от ВМА - Милена СТОЯНОВА, Стефан ХРИСТОВ, Виолета ПАЛАТОВА, Виолета ГАНЕВА
Медалите са заради участие в мисиите в Афганистан

Високи отличия за участието си в мисии в Афганистан получиха четирима български военни медици от командването на Американската армия.  Наградата се връчва на 120 медици от цял свят, представители на държавите (43 членки и не-членки на НАТО), които участват в Международните стабилизиращи сили (ISAF).

  Според началника на ВМА ген.майор проф. Стоян Тонев отличията са преди всичко висока оценка за приноса на Медицинската служба на Българската армия към участието на страната ни в мисии зад граница. По този начин  Военномедицинска академия издига не само международния авторитет на Българската армия и на държавата, но и с натрупания си опит от десетки  мисии в най-горещите точки на света гарантира сигурността на населението.

  Четирите медала на Американската армия се връчват на българските медици за работа в съответствие с най-добрите практики на военномедицинската служба, за принос в развитието на  добрите взаимоотношения между Армията на САЩ и Българската армия, както и за утвърждаването им като медицински специалисти в областта, в която работят.

Армията на САЩ награждава с „Почетен медал на Американската армия” майор д-р Милена СТОЯНОВА. Военната лекарка се е отличила с изключителни постижения като ментор в областта на акушерството и гинекологията по време на участие в мисията на НАТО в Афганистан. Майор д-р Стоянова експертно е обучавала лекарския персонал във всички аспекти на гинекологията, пренаталните грижи и е имала пряко и трайно позитивно въздействие както върху пациентите, така и върху медицинския персонал.

С „Почетен медал на Американската армия” се отличава и Старшина Стефан ХРИСТОВ. Санитарният инструктор се е отличил с изключителни постижения като ментор в областта на анестезията по време на участие в мисията на НАТО в Афганистан. Старшина Стефан Христов е обучавал медицинския анестезиологичен персонал в аспектите на травмата и медицинските процедури по отношение на реанимация и анестезия.

С „Армейски медал за високи постижения” се отличава старшина Виолета ПАЛАТОВА. Медицинската сестра от ВМА се е отличила с изключителни постижения като ментор в областта на комплексните здравни грижи по време на участие в мисията на НАТО в Афганистан. Тя експертно е обучавала медицинския персонал във всички аспекти на комплексните здравни грижи и е имала пряко и трайно позитивно въздействие, както върху пациентите, така и върху персонала в тази жизнено важна дейност за афганистанските здравни заведения. 

  С „Армейски медал за високи постижения” се отличава и старшина сержант Виолета ГАНЕВА. Медицинската сестра от ВМА се е отличила с изключителни постижения като ментор в областта на комплексните здравни грижи по време на участие в мисията на НАТО в Афганистан. Тя е обучавала сестринския персонал във всички аспекти на комплексните здравни грижи и е имала пряко и трайно позитивно въздействие, както върху пациентите, така и върху персонала в тази жизнено важна дейност за афганистанските здравни заведения.

  Български военни медици са водещи специалисти в мултинационалните полеви болници в Афганистан още от самото начало на своето участие в Коалиционните сили на НАТО. В полевите болници в Кабул наши медици участват от септември 2004 г., от 2005 г. участвахме с екипи и в испанската военнополева болница в Херат. От декември 2010 г. изпратихме менторски екипи във военната болница на Афганистанската армия в Кандахар. Досега в Афганистан са се ротирали над 600 български военни медици. Десетки от тях са били награждавани за спасяването на стотици тежко ранени военнослужещи от други армии, както и от местното население.

  През август 2008 г.  френският президент тогава Никола Саркози поздрави лично и награди с почетни плакети българските  военни медици от полевата болница в Кабул, спасили живота на 23-ма ранени френски военнослужещи след тежък атентат. При посещението на Испанската военна база в Херат през юли 2010 г. испанският министър на отбраната тогава г-жа Карме Чакон изказа специална благодарност и награди лично българските екипи за десетките спасени испански военнослужещи. Досега нито един български военномедицински екип  не се е завърнал от мисия без отличие за последните почти 10 години участие в болниците на Коалиционните сили на Афганистан. Благодарностите и позитивните отзиви за страната продължават и неслучайно български военни медици са канени да помагат в най-кризисните точки на света през последните години - в Камбоджа (UNTAC), Босна и Херцеговина (SFOR), Косово (KFOR), Ирак, Афганистан (ISAF), Хаити, а сега и в Мали.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg