Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Здравната карта готова до 20 декември

CredoWeb 2013-10-21
Институции и организации : Здравната карта готова до 20 декември - здравна карта, разпределение на болниците, Стойчо Кацаров, ЦЗПЗ, НЗОК
Държавата ще каже къде, колко и какви клиники са необходими

До 20 декември ще е готова Националната здравна карта, информира в. „Преса”. Комисия от 30 души начело с министър Таня Андреева вече брои болниците и леглата. С приемането на документа ще се определи кои лечебни заведения ще може да сключват договор с касата. Така държавата ще каже къде, колко и какви клиники са необходими.

Проблемът е, че картата ще посочи не само минималния, но и максималния брой болници и легла. Още преди месец КЗК излезе с решение, че това ще ограничи конкуренцията между лечебните заведения, обясни д-р Стойчо Кацаров от Центъра за защита правата в здравеопазването, цитиран от изданието. Той се опасява и от административен произвол и възможност за корупция при определянето на това кои болници ще могат да работят с пари от касата.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg