Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Очни проблеми

Безплатни прегледи за астигматизъм

health.bg 2013-10-22
Очни проблеми : Безплатни прегледи за астигматизъм - астигматизъм, катаракта, перде на очите, МБАЛ-Бургас
Кампанията е насочена към пациенти с катаракта

Безплатни прегледи за астигматизъм

Безплатни прегледи за астигматизъм при болни с катаракта (перде на окото) ще се проведат в МБАЛ-Бургас на 25 октомври, петък. Специалисти ще приемат в Очното отделение (на четвъртия етаж), след предварително записване на тел. 056 894 938, съобщиха от лечебното заведение.

„Тестът за астигматизъм помага на пациентите с перде на очите при избора на вътреочна леща, тъй като има и комбинирани лещи, които едновременно връщат зрението и премахват астигматизма”, обясни началникът на отделението д-р Румен Мутавчиев. Астигматизмът е много често срещан проблем, който при младите пациенти се коригира с очила или контактни лещи.

Катарактата е заболяване, което възниква при повечето хора над 55-годишна възраст, като постепенно зрението отслабва. Понякога болестта се проявява и по-рано, затова е добре всеки, който знае, че има катаракта, или не вижда добре, да се възползва от безплатните консултации. По данни на лекарите в Очното отделение, около 128 000 души в Бургаска област или вече имат катаракта, или предстои да я развият.

Единственият начин за лечение на пердето на окото е операцията. Тя вече е бърза, безкръвна и благодарение на добрата апаратура е щадяща за пациента. В Очното отделение на МБАЛ-Бургас всяка година се извършват около 500 подобни интервенции. От два месеца те се правят в изцяло нова операционна, оборудвана по всички европейски стандарти. Операцията трае минути, а пациентът може да бъде изписан още същия ден.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg