Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Лекарите искат такса преглед да стане 3,40 лв. от януари

CredoWeb 2013-10-22
Институции и организации : Лекарите искат такса преглед да стане 3,40 лв. от януари - лекари, БЛС, такса преглед, минимална заплата
Настояват да се възстанови зависимостта от минималната заплата

При всяко посещение на лекар в доболничната помощ пациентът да плаща такса от 1% от минималната заплата. Това гласува Българският лекарски съюз на 58-ия си извънреден събор. Сега тя е 2,90 лв., без това да има връзка с най-ниското възнаграждения в държавата. Делегатите на форума поискаха зависимостта да се възстанови и таксата да расте успоредно с минималната заплата. Това означава да стане 3,40 лв. от Нова година, когато базовото възнаграждение ще се увеличи от 310 на 340 лв.

За болничен престой пък да се плащат 2% на ден, което значи 6,80 лв. на ден. За целта са необходими законови промени. 

Делегатите на събора поискаха когато някоя група пациенти бъде освобождавана от такси или от част от таксите, разликата да се поема от ведомствата (системите), чийто служители получават право да не плащат на болниците.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg