Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

От печата: Спешните лекари скочиха на джипитата

health.bg 2013-10-22
Институции и организации : От печата: Спешните лекари скочиха на джипитата - спешна помощ, БЛС, събор, Десислава Кателиева,
Семейните доктори имали силно лоби

Още един бунт зрее в здравната система. Асоциацията на работещите в спешната помощ е против екипите от линейките да поемат пациентите на личните лекари, след като приключи работният ден на джипитата, информира в. „Труд”.

В събота съборът на Българския лекарски съюз (БЛС) одобри идеята семейните лекари да работят по 8 или 12 часа дневно, а след това здравната каса да плаща на спешната помощ и тя да поема всяко оплакване от болни.

„Представете си как по време на грипна епидемия ние ще ходим при пациенти да им сваляме температурата, а в същото време болен с инфаркт и с инсулт ще ни чакат”, възмути се д-р Десислава Кателиева, председател на асоциацията, цитирана от всекидневника.

Според нея ако предложението на БДС стане факт, ще се ликвидира и неотложната помощ (на нея се падат неспешните, но нуждаещи се от лекар болни). А даже и да се стигнело до въвеждане на идеята, ще са необходими два пъти повече екипи на Спешна помощ.

„Джипитата са със силно лоби, затова БЛС застана зад тях. Кой обаче ще защити спешните лекари?!”, пита д-р Кателиева. Асоциацията се е обърнала за помощ към здравната комисия в парламента, към Министерството на здравеопазването (МЗ) и към пациентски организации, за да знаели и болните българи какво им се крои.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg