Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

Падат ограниченията за лечение в чужбина

health.bg 2013-10-23
Институции и организации : Падат ограниченията за лечение в чужбина - лечение в чужбина, НЗОК, ЕК
НЗОК ще заплаща терапията по родни цени - разликата остава за сметка на пациентите.

Гражданите на ЕС ще могат да се лекуват във всяка страна от общността, в която пожелаят. Това предвижда директива на ЕК, която влиза в сила от 25 октомври т. г. По този начин българите ще могат да използват медицински услуги в чужбина без да искат разрешение от здравните власти у нас. 

Условието е пациентът да предплати лечението си по цените в съответната страна, след което може да кандидатства пред НЗОК за възстановяване на разходите. Осигурителната институция обаче ще покрива извършените процедури според българските цени, а разликата остава за сметка на пациента. 

Здравната каса ще поема всички разходи в случаите, в които у нас не се предлага лечение за определено заболяване. За специфична и скъпа терапия, която изисква болничен престой, ще бъде необходима предватителна оторизация. Оторизация не може да бъде отказана, ако в страната се налага продължително чакане за лечение или липсва експертно специализирано обслужване.

Повече информация можете да прочетете в прикачения по-долу файл.

 

 

 

 


Прикачени файлове:

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg