Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Очни проблеми

Лекари демонстрират на живо уникални очни операции

CredoWeb 2013-10-23
Очни проблеми : Лекари демонстрират на живо уникални очни операции  - катаракта, Габор Шариот, Осми витреоретинален симпозиум, Нели Сивкова, безшевна витректомия, хирургия на ретината
УМБАЛ „Св. Георги” е домакин на Осмия витреоретинален симпозиум

Уникални за България очни операции ще бъдат показани в Пловдив на 26 и 27 октомври по време на Осмия витреоретинален симпозиум, организиран от Клиниката по очни болести на Университетската болница „Свети Георги”.

На него ще присъстват повече от 100 очни лекари от страната и чужбина. Специален гост е германският хирург офталмолог д-р Габор Шариот, съобщи ръководителят на клиниката-домакин на събитието проф. Нели Сивкова.

По традиция в рамките на форума се извършват интервенции с иновативния апарат Constellation. Тази година за първи път ще бъде демонстрирана безшевна 25+G витректомия със 7500 разреза в минута. Миналата година инструментът - витректом, с който работиха лекарите, имаше капацитет 5000 разреза в минута, припомни проф. Сивкова.

Този тип хирургия представлява един от най-съвременните методи за извършване на максимално щадяща хирургия на ретината и стъкловидното тяло. Офталмолозите работят през три отвора с големина 0,5 мм. Подходящи за този тип лечение са пациенти с отлепване на ретината, с диабетна ретинопатия - усложнение на захарния диабет, и с дупка на макулата - частта от ретината, отговаряща за ясното централно виждане.

Първият ден от симпозиума, 26 октомври, включва лекционен курс, който ще се проведе от 13:30 до 18:00 часа в „Новотел” - Пловдив. На следващия ден в операционна зала на Клиниката по очни болести на УМБАЛ „Свети Георги” от 9:00 до 13:00 часа ще се извърши комбинирана хирургия - премахване на катаракта (старческо перде) и безшевна витректомия (хирургия на ретина и стъкловидно тяло). Оперативните интервенции ще извършват проф. Сивкова, нейният екип и д-р Шариот.

Чрез сателитна аудио-визуална връзка операциите ще се излъчват директно на екран в „Новотел” - Пловдив, а присъстващите в залата гости ще имат възможността в реално време да задават въпроси на хирурзите.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg