Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравеопазване - Институции и организации

По-високи заплати за работещите в Спешната помощ и психиатриите

health.bg 2013-10-24
Институции и организации : По-високи заплати за работещите в Спешната помощ и психиатриите - Спешна помощ, психиатрии, лекари, увеличение на заплатите
Купуват нови линейки

По-високи заплати за Спешна помощ и психиатричните болници обеща правителството в проекта за бюджет за 2014 г. Конкретните размери на увеличението там липсват, информира в. „Стандарт”.

Здравният министър д-р Таня Андрева обаче неведнъж обяви, че предвижда то да е поне 10% за спешните медици и 20% за колегите им в психиатриите.

В проекта се обещават и нови линейки, повече средства за детските кухни, здравните кабинети в училищата и за здравните медиатори. Щедростта на здравното министерство обаче е заложена на фона на по-рестриктивен бюджет в сравнение с миналата година, изтъква всекидневникът. През 2013 г. здравното министерство е имало 368 млн. лв., и то при положение, че инвитрото се финансираше от касата. През 2014 г. бюджетът на ведомството е 359 млн. лв., но то ще трябва да даде и поне 15 млн. лв. за инвитро. Така изначалният дефицит е 24 млн. лв.

В проекта се предвижда и провеждане на централизирани търгове на онколекарствата, които сега купува всяка болница, а НЗОК плаща. Не е ясно обаче каква ще е процедурата. Най-вероятно договарянето ще се прави от касата, тъй като няма предвиден бюджет за тези лекарства в министерството, допълва вестникът.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg